Osobom, które w ostatnich miesiącach korzystały z programu partnerskiego oferowanego przez providenta nie muszę chyba tłumaczyć o co mi chodzi prawda? Każdy kto promował pożyczki provident przez ich program partnerski może czuć się totalnie oszukany i wręcz okradziony po walidacji. Dla nie wtajemniczonych powiem tylko, że ostatnio średnia zatwierdzonych po walidacji leadów w providencie nie przekracza chyba 5% a bywa, że jest sporo niższa. Ja raz się dałem nabrać i więcej nigdy nie zamierzam wrzucać ich skryptów na swoje strony i wszystkich innych przestrzegam bo pewnie rozczarują się nie mniej niż ja.
Jednak pomyślałem sobie, że może warto zebrać się w większej ilości takich których provident nabił w butelkę i wytoczyć im jakiś zbiorowy proces? Oni liczą na to że setki osób wrzuci ich banerek i nikt pojedynczo nie będzie chciał się z nimi sądzić jednak jesli zbierze się większa grupa to jest szansa udowodnić im nie uczciwe praktyki.
Może nie znajdzie się nikt po za mną to trudno, ale warto było zaryzykowac i założyć ten temat żeby sprawdzić jak u innych wygląda sprawa z rozliczeniami leadów w provident.