Jaka marka samochodowa premium jest Waszą ulubioną? Robię takie całkiem wstępne rozeznanie, bo planuję zakup. Najbardziej interesuje mnie Mercedes i Lexus. Ten drugi wydaje mi się, że jest rzadziej widoczny na ulicach, przynajmniej w Warszawie, a przez to bardziej mnie kusi.
Sama musisz zadecydować, bo to Twoje pieniądze. Każdy ma inne wymagania. Ja bym brał Lexa, skoro się skłaniasz do niego. Ostatnio na przestrzeni lat wypuścił naprawdę dobre auta. Ale Mercy to klasyka gatunku z drugiej strony.
Spisz swoje wymagania co do samochodu, a zawęzisz poszukiwania. Bo widzę, że póki co bardzo szeroko patrzysz. Marka to nie wszystko, liczą się też parametry oraz to jak się jeździ. Pochodź po salonach i niech sprzedawcy Ci podpowiedzą. Jazdy testowe też wiele znaczą i mogą przeważyć przy wyborze.
A wiecie może gdzie można się na taką jazdę umówić? W międzyczasie poczytałam trochę więcej i chyba zawężę pole do Lexusów jednak. Idę za głosem serca. Tylko kwestia jest taka, żeby mi dobrze doradzili w salonie. Wiem, że na woli jest i na puławskiej w Warszawie, coś słyszeliście o tych salonach?
Mi bardzo podoba się Opel Insignia Sedan - jest luksusowy, nowoczesny, bardzo elegancki i reprezentatywny. Uważam, że świetnie nadaje się do firmy. Tutaj http://www.autozoliborz.pl/insignia-sedan-model-glowny/ można go obejrzeć, a w Warszawie wybrać się na jazdę próbną.
Jeśli to ma być faktycznie reprezentacyjny samochód to polecam BMW serii 7. Są to naprawdę luksusowe limuzyny, które pięknie wyglądają, są świetnie wyposażone i mają niezłe osiągi. Teraz w Bawarii Motors są dwa do kupienia od ręki o 100 tys. taniej więc okazja jest bardzo kusząca.
Ja bym wybierała między Lexusem a Infiniti a najlepiej wybrać się do salonu i przekonać się samemu po jeździe próbnej, moim zdaniem mercedesy i bmw nie są aż tak wyjątkowe bo sporo tego na ulicach widać
To też fajne marki i bardzo luksusowe, ale nie wszystkie BMW są popularne, W Bawarii Motors widziałam BMW serii 7 i jest to naprawdę luksusowa limuzyna.
A nie lepiej zamiast luksusowego samochodu poruszać się taksówką ? Bo moim zdaniem to najlepsza opcja ns.taxi Bardzo lubię poruszać się taksówkami, jeśli oczywiście sa one profesjonalne